Vinař / vinařka – rekvalifikační kurz

Naučte se ovládat celý proces výroby vína od příjmu hroznů až po finální produkt. V kurzu získáte znalosti o posuzování jakosti surovin, řízení kvasného procesu, obsluze zařízení pro výrobu tichých i šumivých vín a využití digitálních nástrojů ve vinařství. Procvičíte si odběr vzorků, senzorickou analýzu, práci s MES systémem i vedení vinařské evidence. Osvojíte si také hygienické postupy, údržbu strojů a správné skladování. Připojte se a staňte se odborníkem na moderní vinařskou výrobu.

Informace o kurzu

Termíny: 22. 08. – 02. 11. 2025
  01. 09. – 08. 11. 2025
Místo: vinný sklep U Dvou zvířat, Šatov
Rozsah kurzu: 120 hodin
Cena: 39 475,- Kč

 

 Harmonogram kurzu se začátkem v srpnu.

 Harmonogram kurzu se začátkem v září.

 

Obsah kurzu:

Příjem surovin, posuzování jakostních parametrů vinných hroznů

Obsluha zařízení pro výrobu tichých vín

Obsluha zařízení pro výrobu šumivých, perlivých, likérových a aromatizovaných vín

Posuzování a úprava parametrů kvasného procesu a vlastností vín

Provádění odběru vzorků při výrobě vína pro laboratorní analýzu

Příprava surovin pro výrobu vín

Seřizování, ošetřování a údržba vinařských strojů a zařízení

Skladování vín, surovin pro jejich výrobu a vedlejších produktů

Likvidace, shromažďování a skladování odpadů při výrobě vína

Provozní senzorická analýza vína při výrobě vína

Vedení vinařské evidence

Provádění hygienicko-sanitační činnosti při výrobě vín, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin

Elektronický systém MES (výrobní informační sytém)

Digitální aplikace pro práci v oblasti vinařství

 

 

Kontaktní osoba :

Klára Barešová

776 070 736 

baresova@kustod.cz 

 

Lektor kurzu:

Ing. Jan Doležal

majitel vinného sklepa U dvou zvířat v Šatově

Ing. Jan Doležal

majitel vinného sklepa U dvou zvířat v Šatově

Zde si můžete stáhnout podrobný harmonogram kurzu v PDF.

Rychlý kontakt


    Objednávka kurzu








      Přejít nahoru